2015 m. spalio 16 d., penktadienis

Myliu istoriją

Sveiki visi.Kaip laikotės? Kaip gyvenat? Žengiu į Jūsų kompiuterių ekranus šiuo savo blogu.
. Esu vardu Justinas. Populiarus tas mano vardas, kadaise mokyklos klasėje net trys Justinai buvome. O kitoje, paralelinėje- dar du. Kažkada senovėje pirmasis krikščionių filosofas tokį vardą turėjo. Vėliau garsiąją Bizantiją Justinų visa dinastija valdė.
Tai va, šis blogas bus apie istoriją. Kaip mokslą, kaip gyvenimo Mokytoją, iš kurros, deja, niekas nepasimoko. Kiek Žemėje būta visokių karų ir nelaimių, sukeltų vis niekaip nenurimstančių piliečių.  Ar juos galima taip vadinti? Tokie veikėjai, kaip Hitleris ar Stalinas dar ir šiais, moderniais laikais sulaukia pasekėjų. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turbūt apsidžaugtų, jei kas nors jį pavadintų antruoju Stalinu. Tik be karinio frenčiaus...
Dar yra ir vadinamosios alternatyvios istorijos žanras, oficialiosios istorijos nepripažįstamas. Pastarosios nuomone, tikri istorikai nenagrinėja tokių dalykų, kurie galėjo atsitikti, bet neatsitiko.Jie nekelia tokio klausimo "kas būtų, jeigu būtų..." Nors ir yra išleista visa rinktinė straipsnių (tiesa, angliškai), kur labai rimtai svarstoma, kaip galėjo pasisukti žmonijos istorija tuo ar kitu atveju. Pradedama ten nuo VIIIa. pr.m.e nagrinėjimu situacijos, kas būtų, jeigu asirai būtų užėmę Judėjos karalystę ir visus žydus išsivarę į vergiją. Arba kitas gudročius kuria romanus apie tai, jeigu dinozaurai nebūtų žuvę, o pasiekę tokį civilizacijos lygį, kokį esame pasiekę mes dabar.
Ir Lietuvos istorijoje visko būta.
Bandysiu į viską žvelgti ne specialisto, o tiesiog suinteresuoto, angažuoto žmogaus akimis. Paprastai. Viskas, pirmąjį įrašą baigiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą